The Greenery pioniert als duurzame ketenregisseur

Het verhaal

Tevreden telers met meer tijd om groente en fruit van hoge kwaliteit te verbouwen

The Greenery is een verkooporganisatie voor groente, fruit en paddenstoelen, waarbij zo’n 500 Nederlandse telers zijn aangesloten. Samen bevoorraden ze elke dag supermarkten, groothandels en cateraars door het hele land met gezond en betaalbaar voedsel van hoge kwaliteit.

Een enorme logistieke operatie, die nog ingewikkelder wordt doordat vraag en aanbod van ketenpartners constant veranderen. Daarom ontwikkelden The Greenery en Incentro een overzichtelijke online portal waarbinnen telers zelf eenvoudig hun leveringen en voorraden kunnen beheren.

What we did

Design, implementatie, beheer (support)

Service lines

Digital transformation

Industry

Logistiek, wholesale

Launched

mei 2017

Partners

Mendix, Dell BOomi, SAP, AD FS

Onze uitdaging? Automatiseren.

Overzicht is alles

Om supermarkten, groothandels en cateraars iedere dag van topkwaliteit groente, fruit, en paddenstoelen te kunnen voorzien, is het voor distributeur The Greenery essentieel om een compleet en up-to-date overzicht te hebben van alle voorraden en geplande leveringen bij de telers.

Vroeger had dat veel voeten in de aarde, want er bestond voor vrijwel elke handeling een andere portal. Orders bekijken, prognose invoeren en transport bestellen: de teler moest (te)veel losse handelingen verrichten en raakte het overzicht én veel tijd kwijt.

De grote vraag luidde dan ook: hoe zorgen we ervoor dat de telers hun voorraadgegevens sneller en makkelijker kunnen doorgeven? Voor het antwoord op deze vraag gingen we terug naar de bron. Het land op.

De werkbezoeken aan telers waren een eyeopener! Hierdoor werd snel duidelijk waar het probleem zat: telers worstelden met het invoeren van alle data. Dit kostte ze niet alleen veel tijd, maar ook hun goede humeur.

Floris Weegink Account Manager bij Incentro

Over The Greenery

Verse groente en fruit bereikbaar voor iedere consument: dat is de missie van The Greenery. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? Door intensief samen te werken met ruim 500 Nederlandse telers, die zich bij hun verkooporganisatie hebben aangesloten. Met respect voor mens en natuur streven ze naar een duurzame en sociaal verantwoorde teelt. Iedere schakel in de keten ontvangt een eerlijke prijs om producten van hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Het hele jaar door.

Het proces

In 4 weken een overzichtelijk voorraadportal én gebruiksvriendelijke beheer-app

Na het uitgebreide veldwerk richtten we al onze pijlen op de ultieme tool om de teler-tevredenheid te verhogen. Het werd GreenChain: een gebruiksvriendelijke portal waarmee The Greenery optimaal inzicht krijgt in de voorraden. Een belangrijk onderdeel van dit digitale platform is de mobiele applicatie waarmee telers eenvoudig vanaf elke plek hun voorraden kunnen doorgeven. Daardoor kunnen telers meer tijd besteden aan hun echte passie: het verbouwen van de hoogste kwaliteit groente en fruit.

Het belangrijkste uitgangspunt voor GreenChain was meer gemak voor de teler. Logisch om hen er dus gelijk vanaf het begin bij te betrekken. Inception Deck bracht de belangen van zowel The Greenery als de telers in kaart. In 4 weken werden business en technologie samengebracht, onder de loep genomen en getest.

Ten eerste brachten we in kaart welke gegevens The Greenery minimaal van telers nodig heeft om het voorraadbeheer te optimaliseren. Vervolgens ontwikkelden we een IT-architectuur waarbinnen deze data voor alle telers gestandaardiseerd en zo veel mogelijk geautomatiseerd werd. Het grootste voordeel voor de teler? Alles in één keer invullen zonder te wachten op handelingen van externe partijen.

Het resultaat

Een win-winsituatie in de waardeketen voor groente- en fruitteelt door the Greenery

GreenChain zorgt voor tevreden telers met meer tijd voor hun passie: groente en fruit verbouwen van de hoogste kwaliteit. En dat proef je!

Wat zegt The Greenery?

De punten die wij hebben aangedragen zijn ook serieus gebruikt om de nieuwe portal te maken en aan te passen naar onze wensen.

– Werner Louwerse, Bloemkool- en venkelteler

Nominaties

nominee-zonder-jaartal-2__1___1_.png

Dutch Interactive Awards

Categorie Digitale Transformatie

https://www.dutchinteractiveawards.nl/

Bezoekers

Wekelijks gemiddeld 500 telers

Our team

Onze uitdagers