HelloFresh lanceert digitale menu assistent

Het verhaal

Van handmatig werk naar digitale assistent

Stel je voor, je hebt een lijst met duizenden gerechten en jij moet een gevarieerd menu samenstellen voor het komende kwartaal. Oké, variatie is belangrijk, waarschijnlijk zijn er ook wel wat dieetwensen en soms een vegetarisch gerecht is ook fijn! Succes ermee. Klinkt als een complexe puzzel, toch? Goed nieuws, want de nieuwe digitale assistent van HelloFresh doet het werk voor je.

Wat we deden

Digital Design, Web & Applicatie Development 

Service lines

Digital Transformation

Industrie

Food Service 

Gelanceerd 

2020

Partners

Mendix

De uitdaging

Binnen dertig seconden een menu

De grootste uitdaging? Een algoritme bedenken die voor een gebalanceerd menu zorgt. Misschien wil je minstens twee aardappelgerechten, minder dan drie pizzagerechten én voor de derde week maakt het niet zoveel uit. Zo gelden er voor iedere week weer andere regels, waardoor je snel aan wat beperkingen zit. In andere woorden: een wiskundige opgave. 

Alle mogelijke variaties opsommen was helaas geen optie, want als je tien plekken hebt op je menu met de keuze uit vijftig recepten dan zijn daar ongeveer.. extreem veel mogelijkheden. Toch hebben we een algoritme gecreëerd die binnen dertig seconden een menu op tafel zet.

Mendix laat wederom zien hoe techniek relatief eenvoudig ingezet kan worden ter versnelling van business processen.

Huib de Graaf Sales Director Incentro

Het proces

UI en UX gebaseerd op diepte interviews

HelloFresh zat in een handmatige rompslomp. Duizend gerechten uitprinten en op kantoor aan de muur plakken. Dat was dé manier om menu's samen te stellen. Niet ideaal dus. Onze focus: efficiëntie! Dit twee weken durende proces (ja je leest het goed) hebben we teruggebracht naar twee uur. 

Door diepte interviews kwamen we erachter dat we de mens niet uit het proces konden halen. De oplossing werd dus een digitale assistent. Met een paar ontwikkelaars, een designer en een product owner hebben we met onze Agile werkwijze een Minimal Viable Product (MVP) gebouwd met Mendix. Het doel? Geen menselijke fouten bij het creëren van een maaltijdbox. Per sprint hebben we telkens verbeteringen doorgevoerd zoals een intuïtieve interface die de inzichtelijkheid vergroot. Zo ging het proces van twee weken naar twee uur.

Het resultaat

Mendix zorgt voor menu's binnen no-time

Het low-code platform Mendix én REST Services zorgen ervoor dat onze software kan communiceren met de bestaande applicaties van Hellofresh. De menu-assistent vindt het beste gerecht voor elke slot, terwijl de gebruiker rustig bezig is met het aanmaken van de eisen. Hierdoor is de laadtijd beperkt en ontstaat er een soepele ervaring van een technisch zwaar proces. 

Door de nieuwe menu-assistent zijn planners veel beter in staat om snel te reageren op veranderingen in voorraad, prijs en beschikbaarheid van seizoensproducten. Zo wordt beter gebruikt gemaakt van de middelen die er zijn. En is een afgerond menu binnen no-time bij de backoffice systemen.

Er bestaat niet zoiets als het perfecte menu, maar het proces hebben we wel geperfectioneerd van 2 weken naar slechts 2 uur.

Koen van Aken Mendix Lead Incentro

Unieke features

Werkplezier bij HelloFresh

De nieuwe digitale assistent wordt inmiddels in de hele Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gebruikt. Meer werkplezier voor de menu-planners én daardoor efficiënte en gevarieerde menu’s.

Het perfecte menu

Door het invullen van jouw eisen

Snelheid

Binnen 30 seconden een menu

Intuitive interface

Inzichtelijk & efficiënt

Aantal

12 menu plannen voor elk atoom in ons universum

Geen menselijke fouten

De mendix assistent regelt alles

Onze challengers

Ons team