GrandVision

Onze impact

Eén commerce-platform voor alle labels wereldwijd

GrandVision heeft wereldwijd zo’n 7.000 winkels en is online actief in ruim 40 landen. Via winkelformules als Eye Wish en Pearle biedt de optische retailgigant ruim 150 miljoen klanten gespecialiseerde oogzorg, met glazen en monturen voor (zonne)brillen, contactlenzen en andere producten en diensten.

What we did

Digital strategy, Commerce Strategy, Concept & Design, project management, branding, web design, web development

Service lines

Digital experience, digital commerce

Industry

Retail

Launched

2018

Partners

Commercetools, Bloomreach

De uitdaging

Ontwikkel een webwinkelplatform voor alle formules van GrandVision

Met een centrale backend, waarin ketenprocessen zijn gestandaardiseerd, onderhoud centraal wordt geregeld en de (web)winkels zelf makkelijk opschalen of functionaliteiten toevoegen. Frontend is een ander verhaal; die koppelen we juist los. Zo kunnen verschillende merken hun eigen identiteit creëren en de user experience lokaal optimaliseren

Onze ambitie

Met één druk op de knop professionele oogzorg in huis

Digitale ambitie

Met één druk op de knop professionele oogzorg in huis

Over GrandVision

Professionele oogzorg: laat dat maar aan GrandVision over. Deze wereldleider in optische retail levert brillen(glazen), lenzen, monturen, zonnebrillen en andere optische diensten in ruim 7.000 winkels, én online in 44 verschillende landen. Dikke kans dat je een keer binnen bent geweest bij een van de vele winkels van deze retailkoning waaronder, Pearle, GrandOptical, Vision Express en Eye Wish.

Elke webwinkel van de GrandVision-merken heeft logischerwijs een eigen identiteit nodig. Die vrijheid heb je met een losgekoppelde frontend.

Martijn Vrielink Managing director at Incentro

Het proces

Drie jaar lang wereldwijd uitrollen

Een flinke klus! Het uitrollen van het concept naar de ruim veertig landen zal waarschijnlijk tot 2021 duren. Vier development-teams werken fulltime vanuit Nederland aan de uitrol van het platform en de doorontwikkeling. De eerste landen die hier de vruchten van plukken: Portugal, Zweden en Italië. Het beheer van het global platform nemen onze collega’s in Spanje voor hun rekening.

Het doel

All eyes on e-commerce! Een overkoepelend concept waaraan alle webshops gekoppeld kunnen worden. Handig, want daardoor profiteren winkels zonder online budget ook van deze eenmalige globale investering. Met als doel: 10% van de totale omzet uit e-commerce halen. En de consument? Die krijgt er extra online bestelgemak voor terug, en een oogverblindend scherp zicht.

Ik ben trots dat we alles van A tot Z zelf ontwikkelen. Van het design, development tot testautomatisering: alle expertises in eigen huis.

Sam Rinner Scrum Master

Our team

Our challengers

Contact